Om oss

Det er vinter 2013 og fire studenter sitter på en koie langt inni skauen, midt i trønderland. De er slitene etter en lang skitur over fjellet for å komme fram til koia. Etterhvert får de fyr i peisen og Brede drar fram Jägeren. Stemninga er på topp! De sitter og prater om hva som skal skje framover, siden de er ferdig med studier til sommeren alle mann. Det er da Sjur kommer med den geniale idéen «Norge på langs».

Et halvt år senere, etter mye prating om temaet, bestemmer tilslutt Stian og Sjur seg for å gjennomføre turen. Siden sommeren må brukes til å jobbe og spare opp penger, blir turstart satt til starten av september. Turen blir også delt i to deler, hvor første del går fra Lindesnes til Trondheim på høsten, og siste del går videre opp til Nordkapp i løpet av våren og sommeren året etter.

Sjur Vullum Løtveit

Er 26 år og oppvokst i Oslo. Hadde førstegangstjenesten på grensa til Russland før det bar avsted med studier i Trondheim. Har bodd der i 6 år og fullførte mastergraden innen Teknisk fysikk på NTNU sommeren 2013. Jeg har alltid vært glad i å gå i fjellet og å holde meg i form enten ved sykling, langrenn eller jogging, men har i utgangspunktet aldri vært noen skikkelig friluftsnerd. Det var først gjennom siste studieår i Trondheim, etter en 3-4 koieturer og en del fjellturer, at denne interessen i større grad meldte seg. Det var også i denne perioden at ideen om å dra på en skikkelig langtur dukket opp.

sjur_res

Stian Røed Hafskjold

Er 27 år. Født og oppvokst i Drammen, men har bodd i Trondheim de siste 6 årene. Ble ferdig med sivilingeniør-studier innen digital elektronikk sommeren 2013. Liker å holde på med musikk, og spiller piano i bandet «The Healers». Jeg er heller ingen friluftsnerd, men er glad i å være ute i marka, og tar gjerne en skitur på vinteren. Grunnen til at jeg har lyst til å gjennomføre denne turen er både fordi jeg har lyst til å gjøre noe helt annet etter mange år med utdanning, men også fordi jeg tror turen vil gi meg mye nyttig erfaring både fysisk og mentalt.

stian_res

 

Ting vi gleder oss mest til med turen:

  • Frihetsfølelsen
  • Fiske i et blikkstille øde lite vann
  • Filosofere over livet rundt bålet om kvelden med litt jäger i snyltekoppen
  • Lykkefølelsen av å komme frem til en hytte og få tørket klær etter å ha gått flere dager i piskregn langt utpå vidda

Ting vi kommer til å savne:

  • Kjæreste
  • Familie og venner
  • Sengene våre
  • Hjemmelaget mat
  • Et varmt hus og tørre klær