Trondheim!

Da har vi endelig ankommet Trondheim etter tre lange dager fra Oppdal. Så da var del 1 av Norge på langs fullført, og vi må vente helt til våren igjen med å fortsette opp til Nordkapp. Vi har hatt en fantastisk tur så langt, og vi har vært ekstremt heldig med været! Vi har hatt utrolig mange soldager, og nesten ikke noe regn i det hele tatt. Vi startet med sommeridyll på sørlandet, fortsatte med fjellturer over Setesdalsheiene, Hardangervidda, Skarvheimen, Jotunheimen og Dovrefjell og avsluttet med flott bondeland i Sør-Trøndelag. Det var utrolig deilig å komme fram til Trondheim, samtidig er det litt trist at vi ikke kan fortsette nordover helt ennå. Vi har i hvertfall noe å glede oss til, dessuten blir det jo sommer og sol når vi fortsetter, så det kommer nok til å bli en knallfin tur.

Dag 42

I dag kom vi oss avgårde litt for seint, nærmere bestemt kl 4. Det var litt for digg og roen foran TV’n på campingplassen. Dermed utgår planen om å gå til Berkåk i dag, men vi regner med at vi skal klare å gå til Trondheim på 4 dager allikevel. For å holde oss unna E6-en har vi lagt opp ruta de neste dagene langs grusveier mellom gårdene nedover, så vi har hilst på mange sauer og kuer i dag.

IMG_0218

Vi kom oss tilslutt 2,5 mil avgårde og fant en teltplass i skauen, så da gjenstår det litt under 2 mil til Berkåk i morgen.

Dag 43

I dag klarer vi å komme oss avgårde litt tidligere og kommer oss til Berkåk rundt kl ett. Vi finner ut at siden vi bare skal gå vei nedover til Trondheim kan vi sende avgårde fjellstøvler og diverse andre ting med posten, og kun ha med det aller nødvendigste. Vi får da sendt avgårde nesten 9 kilo, og det merkes på sekkene! Dagen fortsetter forbi Berkåk og videre gjennom jorder og gårder.

IMG_0221

Vi går nærmere 4 mil totalt før vi finner oss en gressplen vi kan slå opp telt på, ca 17 km sør for Støren.

Dag 44

Nå er det ca 7,5 mil igjen til Trondheim og vi bestemmer oss for å gå så langt vi klarer i dag så vi kun får en liten sjarmøretappe igjen i morgen, og håper på å kanskje klare nærmere 5 mil. Vi kommer oss til Støren ganske tidlig, og får spist lunsj på Statoil. Det er utrolig deilig med bensinstasjoner når man er våt og kald, og alternativet til å få i seg lunsj er å stå ute i regnværet og fyre opp primusen. Vi bestemmer oss da for at neste etappe blir til Kvål som har en døgnåpen bensinstasjon, og at vi tar middagen der. Når vi kommer til Kvål er klokka elleve, og vi har da gått ca 5 mil. Etter å ha spist mat og diskutert litt finner vi ut at det er lite fristende å slå opp telt og gå siste biten inn til Trondheim neste dag, når det er et varmt hus og senger som venter på oss rett borti gata. Så selv om vi er helt kake i beina, smeller vi på litt voltarol-salve og sportsteip rundt knærne og tar fatt på de siste 2,5 milene inn til Trondheim. Den siste biten var ganske hat og vi klarte ikke å gå spesielt fort. Halv åtte på morgenen nådde vi endelig fram. Sykt digg!

IMG_0220