Klar for Hardangervidda

Vi har nå kommet oss fra Hovden til Haukeliseter, etter å ha sovet to netter på turisthytter. Vi har hatt relativt korte etapper mellom hyttene (5-6timer) og føler at vi er klare for å begi oss ut på Hardangervidda. I morgen går turen videre til Hellevassbu, og det er ca 7 timer å gå. Planen var egentlig å dreie av østover mot Geilo og gå videre opp til Fagernes, siden vi da har mulighet til å gå på veien videre nordover hvis det kommer for mye snø. Men siden det ikke er meldt noe særlig med nedbør den neste uka, tar vi sjansen på at det ikke kommer altfor mye snø, og setter kursen mot Finse i stedet.

Her er en liten oppsummering av dagene etter Hovden:

Dag 16

Nå går turen videre fra Hovden til Sloaros-hytta, som er en tur på ca. 5 timer. Vi var fryktelig late i dag og kom oss ikke avgårde før kl 4, noe som resulterte i at vi måtte surre rundt i mørket den siste timen. Da var det greit å ha GPS, ellers hadde vi nok surra rundt i lang tid utover natta.

Her er bilde fra inne på Sloaros:

IMG_0088

Dag 17

I dag ble det en 7 timers tur videre til Holmavasshytta. Der traff vi på to svensker som jobba på Haukeliseter. Det var hyggelig å hilse på litt folk igjen!

IMG_0094 IMG_0091

Dag 18

Så var det siste biten før Haukeli. Vi merker at det begynner å bli kaldere nå, ca 5 grader. Og nå sludder det stort sett i stedet for å regne. Over Turistskaret snødde det faktisk ganske bra. Men så lenge det er shorts-vær er hvertfall Stian fornøyd. Vi fikk også testa fjellduken som kan brukes som poncho. Det funka faktisk helt genialt! Her har vi Sjur som koser seg i ponchoen når vi spiser lunsj.  Med termometeret vårt målte Sjur en temp på hele 16 grader inne i ponchoen.