Ferdig med etappe 1

Her kommer det endelig en oppdatering fra oss. Beklager at vi ikke har skrevet så mye ennå, men vi har ikke hatt så mye dekning hittil. Vi er nå ferdig med etappe 1 opp til Åseral, 2 dager før planlagt ankomst, så vi tenker da å ta det rolig fram til i morgen. Nå kommer det litt bilder fra uken  som har gått.

Dag 2

Vi våknet opp til strålende sol. Her er bilde fra teltplassen

image_4 image_6

Vi fikk også testet solcellepanelet, som viser seg å funke bra i strålende sol, men kanskje ikke så bra i overskyet vær (noe det sikkert blir mye av på turen).

image_0

Vi kom oss avgårde etterhvert. Sekken var ganske tung, ca 30 kg, så vi begynte å merke det ganske fort i beina. Vi prøvde også å gå litt utenom veien, for å ta en snarvei, men fant fort ut at det var håpløst på grunn av veldig vanskelig terreng. Så vi holdt oss til veien, og havnet etterhvert på E39 opp mot Lyngdal. Da kom trykksmertene og vannblemmene under beina… Etter å ha gått ca 1,5 mil orket vi ikke mer og slo camp innerst i fjorden (sjekk rute-siden for å se hvor).

image_8 image_9

Dag 3

I dag bestemte vi oss for å gå til Kvås som var ca 2 mil nordover. Vi prøvde å gå på grusvei i stedet for asfalt og valgte fylkesvei 554 over fjellet og ned til Moi. Her fant vi et fint sted å spise lunsj. Sjur  hadde med seg family pack med vaffelrøre som vi skulle kose oss med. Det ble ikke vafler, men godt var det!

IMG_0059

Vi kom til Kvås på kvelden og bestemte oss for å legge oss på en campingplass så vi fikk dusja.

Dag 4

I dag våknet vi opp til duskregn, og det viste seg at det skulle regne hele dagen. Heldigvis var det fortsatt ganske varmt, rundt 20 grader. Siden det regnet var det ikke så mye annet å gjøre enn å gå, så vi prøvde å legge tilbake flest mulig kilometer. Trykksmertene begynte også å bli litt bedre. Etter Birkeland tok vi av opp en grusvei (fv 755) over fjellet mot Åseral. Her slo vi camp ved et vann som heter Gletnesvannet.

IMG_0071

Dag 5

Nå er det fredag og vi kom på at vi måtte rekke posten i Åseral før kl 16 på lørdag, hvor det ligger mat-forsyninger og venter på oss. Vi bestemte oss for å kjøre på og klarte ca 2,5 mil før beina sa stopp. Vi merker at vi klarer mer og mer for hver dag. Vi endte opp 5 km sør for Åseral ved en kjempefin plass ved vannet. Her fyrte vi bål og fisket litt.

IMG_0095 IMG_0826

Sjur fant ut at han var bitt av flått, men fikk fjernet den, så det går sikkert bra.

Dag 6

Vi stod opp og tok et par kast med fiskestanga. Vi fikk en liten ørret, men kastet den ut igjen, siden den var såpass liten. Nå hadde vi bare 5 km igjen til Åseral, og enden av etappe 1. Vi bestemte oss også for å ta det rolig i dag, så defor slår vi camp her i Åseral. Vi fikk i oss en burger hver, og fikk hentet forsyningene på posten.

IMG_0834 IMG_0835

 

Sjekk ut galleriet for flere bilder!